top of page
  • Skribentens bildTheresia (Zmarketing)

Annonsering på Twitter och LinkedIn

Uppdaterat: 10 feb. 2023

LinkedIn och Twitter är båda sociala medierplattformar med inbyggda annonseringsverktyg. Här är en kort beskrivning av hur annonsering fungerar på dessa plattformar:

LinkedIn:


  • Annonser visas i flödet på LinkedIn, som är det centrala stället där användare ser innehåll från sina kontakter och följda företag.

  • Annonserna kan visas som bilder, videor eller textannonser.

  • Annonserna kan riktas till specifika målgrupper baserat på kriterier som bransch, yrke, geografisk plats och annat.

  • LinkedIn erbjuder också annonser i form av Sponsrade Inlägg och Sponsrade Inlägg på LinkedIn Learning.

Twitter:

  • Annonser visas i flödet på Twitter, som är det centrala stället där användare ser tweets från konton som de följer.

  • Annonser kan visas som tweets, videor eller bilder.

  • Annonser kan riktas till specifika målgrupper baserat på kriterier som intressen, demografi och annat.

  • Twitter erbjuder också annonser i form av Promoted Tweets, Promoted Trends och Promoted Accounts.

Både LinkedIn och Twitter erbjuder också möjligheten att spåra prestanda för annonser genom deras annonshanteringsverktyg. Detta inkluderar saker som visningar, klick, konverteringar och annat.


Twitter och linkedin algoritmerna

LinkedIn och Twitter algoritmer är komplexa system som används för att sortera och visa innehåll till användare. Båda plattformarna använder en kombination av olika faktorer för att bestämma vilken typ av innehåll som ska visas för en användare.


LinkedIn algoritmen tar hänsyn till en mängd olika faktorer, inklusive användarens tidigare interaktioner med innehåll, användarens intressen och beteenden, och relevansen av innehållet för användaren. Algoritmen försöker också att visa innehåll från användare och företag som användaren tidigare har interagerat med.


Twitter algoritmen tar också hänsyn till en mängd olika faktorer, inklusive användarens tidigare interaktioner med innehåll, användarens intressen och beteenden, och relevansen av innehållet för användaren. Algoritmen försöker också att visa innehåll från konton som användaren tidigare har interagerat med. Den tar också hänsyn till hur relevant innehållet är för användarens följande och interaktioner med andra konton.

Sökoptimering kan också spela en roll i hur innehållet rankas av algoritmen. Genom att använda relevanta nyckelord och hashtags i innehållet kan företaget öka synligheten för sina inlägg och nå ut till en större målgrupp.


Behöver ditt företag bli mer digitalt?

Digital marknadsföring är komplext och man får bara resultat om allt sitter ihop. Därför har Zmarketing kompetens att klara alla delar. Du kan lita på att Zmarketing tänker på helheten av ditt företag och hjälper dig att bygga din digitala synlighet.
 

コメント


bottom of page