top of page
  • Skribentens bildTheresia (Zmarketing)

Google My Business

Uppdaterat: 10 feb. 2023

Google My Business är ett verktyg som låter företag skapa och hantera sin närvaro på Google, inklusive sökresultat och kartor. Det är en gratis tjänst som gör det möjligt för företag att skapa en profil med information som öppettider, kontaktuppgifter och bilder. Det är viktigt för alla företag att ha en Google My Business-profil eftersom det ökar synligheten och tillgängligheten för företaget på Google. När en kund söker efter ett företag eller en produkt på Google är det vanligt att Google My Business-resultaten dyker upp först i sökresultaten. Detta ger företaget en stor chans att visa upp sin verksamhet och ge kunderna all nödvändig information för att ta kontakt eller besöka dem.

En annan fördel med Google My Business är att det gör det möjligt för företag att ta emot omdömen och betyg från kunder. Detta kan vara värdefullt för att bygga trovärdighet och förbättra det allmänna intrycket av företaget. Företag kan också använda Google My Business för att skapa och hantera annonser på Google. Detta kan vara en kostnadseffektiv metod för att nå en bred målgrupp och öka synligheten för företaget.

Det är viktigt att hålla profilen uppdaterad och aktuell för att säkerställa att kunderna får tillgång till relevant och korrekt information. Det kan också vara bra att svara på omdömen och frågor från kunder för att visa att företaget bryr sig om kundlojalitet och service.

Till slut är det viktigt att notera att Google My Business är ett viktigt verktyg för att förbättra din lokala SEO, det gör det möjligt för ditt företag att visas högre upp i sökresultaten när någon söker efter ditt företag eller dina produkter/tjänster i din lokala område.

Behöver ditt företag bli mer digitalt?

Digital marknadsföring är komplext och man får bara resultat om allt sitter ihop. Därför har Zmarketing kompetens att klara alla delar. Du kan lita på att Zmarketing tänker på helheten av ditt företag och hjälper dig att bygga din digitala synlighet.

1 Comment


Ulf Zeidler
Ulf Zeidler
Jan 27, 2023

Mycket intressant och lärorik information.

Like
bottom of page