top of page
  • Skribentens bildTheresia (Zmarketing)

Facebook Business Suite & Facebook Business Manager

Om du driver ett företag och använder sociala medier som Facebook, är det viktigt att du använder rätt verktyg för att hantera din närvaro online. Facebook Business Suite och Facebook Business Manager är två av de mest använda verktygen för att hantera företagets Facebook-konto, men vad är skillnaden mellan dem?

Facebook Business Suite är ett kostnadsfritt verktyg för små och medelstora företag som har en Facebook-sida och ett Instagram-konto. Verktyget är utformat för att hjälpa företag att hantera sina sociala medier från en central plats. Med Business Suite kan du planera och publicera inlägg, se analys om hur dina inlägg presterar, hantera meddelanden och kommentarer från dina kunder och mycket mer. Fördelen med Business Suite är att du kan hantera både din Facebook-sida och ditt Instagram-konto på samma ställe. Du behöver bara logga in en gång och du kan hantera båda plattformarna. Detta sparar tid och gör det enklare att ha koll på allt som händer på dina sociala medier.

Facebook Business Manager å andra sidan är mer avancerat och riktar sig främst till större företag som har behov av att hantera flera Facebook-sidor och annonskonton. Business Manager ger dig möjlighet att hantera allt som har med Facebook att göra på en och samma plats. Detta inkluderar till exempel att lägga upp annonser, skapa och hantera Facebook-sidor och grupper, hantera betalningar och mycket mer. Fördelen med Business Manager är att du kan ha flera användare på samma konto och ge dem olika nivåer av behörighet beroende på deras roll i företaget. Du kan också se alla dina Facebook-sidor och annonskonton på ett och samma ställe, vilket gör det enklare att ha koll på ditt företags närvaro på Facebook.

Skillnaden mellan Facebook Business Suite och Business Manager är alltså främst att Business Suite är utformat för mindre företag som bara har en Facebook-sida och ett Instagram-konto, medan Business Manager riktar sig till större företag som har behov av att hantera flera Facebook-sidor och annonskonton.

Vilket verktyg du ska använda beror på dina behov och hur stort ditt företag är. Om du bara har en Facebook-sida och ett Instagram-konto är det troligtvis tillräckligt med Business Suite. Men om du har flera Facebook-sidor och annonskonton och behöver hantera allt på samma ställe är Business Manager ett bättre val.

Slutligen är det viktigt att tänka på att oavsett vilket verktyg du använder är det viktigt att ha en strategi för din närvaro på sociala medier. Det handlar inte bara om att lägga upp inlägg och annonser, utan också att engagera sig med dina följare och bygga upp en relation med dem. Genom att använda rätt verktyg och ha en tydlig strategi kan du ta din närvaro på sociala medier till en helt ny nivå och nå ut till en större publik.


Behöver ditt företag bli mer digitalt?

Digital marknadsföring är komplext och man får bara resultat om allt sitter ihop. Därför har Zmarketing kompetens att klara alla delar. Du kan lita på att Zmarketing tänker på helheten av ditt företag och hjälper dig att bygga din digitala synlighet.
Comments


bottom of page